Hírek


Visszaszólt az orvosi kamara Káslernek

Visszaszólt az orvosi kamara Káslernek
„Kásler Miklós miniszter mai nyilatkozatát, amelyben az orvosokra hárítja az ágyak felszabadításáról hozott utasításának szakmai-etikai következményeit, hippokratészi esküjük megszegésével is vádolva őket, a teljes orvostársadalom nevében visszautasítjuk", írta hétfői nyilatkozatában a Magyar Orvos Kamara.

Nézőpont Intézet: elégedett a magyar társadalom a kormányzati intézkedésekkel

Nézőpont Intézet: elégedett a magyar társadalom a kormányzati intézkedésekkel
A felmérések szerint, elégedett a magyar társdalom a koronavírus-járvány idején bevezetett kormányzati intézkedésekkel – mondta Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási igazgatója kedd reggel, az M1 aktuális csatornán.

Ítélkeznek a magyar fasiszták

Ítélkeznek a magyar fasiszták
2020. május 24. Tégy a magyargyűlölet ellen! A lincselő hordák már Budapesten is garázdálkodhatnak, pedig sokszor letelt már az a bizonyos „két hét", nem tettek rendet, ideje hát például a csendőrség visszaállításának. Legutóbb március 1-jén Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulóján vonultunk fel, most hasonló nemzeti összefogást hirdetünk, várunk mindenkit e szolidaritási megmozdulásunkra, amelynek végén a szurkolói csoportok vezetői is beszédeket mondanak. Elég volt a bűnözésből, szibériai bér-rabtartást is követelünk! (Novák Előd)
2020. május 25. A Mi Hazánk Mozgalom a halálbüntetés visszaállítását követeli annak érdekében, hogy ki lehessen végezni a Deák téri kettős gyilkosság elkövetőjét – jelentette ki Toroczkai László hétfőn, sajtótájékoztatón, Budapesten. Az elnök pártja nevében felszólította a kormányt: tegyen meg mindent az Európai Unió döntéshozó testületeinél, hogy visszaállíthatóvá váljék a halálbüntetés. (…) Apáti István független országgyűlési képviselő szerint: „szemrevételezés útján, minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy az elkövetői kör többsége a cigány kisebbséghez tartozik".

750 ezer forintra büntették a visszaesőnek számító dudáló nyugdíjast

750 ezer forintra büntették a visszaesőnek számító dudáló nyugdíjast
Nem lesz több hétfői dudálás, mert a rendőrség példátlanul súlyos bírsággal sújtja a tiltakozókat, jelentette be Hadházy Ákos, a Lánchídi dudálások egyik szervezője. Mint ismeretes, a kormány ágyfelszabadítási akcióját követően, Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselők tiltakozó akciókat szerveztek, arra kérték az autósokat, hogy a Clark Ádám téren tegyenek egy kört az Alagút előtt, és közben hangosan dudáljanak. A résztvevőkre a rendőrség szokatlan szigorral csapott le. Egyiküket, egy 70 éves nyugdíjast, 750 ezer forintra bírságolták.

A kormány háborúsdit játszik, a legtöbb veszteséget most is a civil lakosság szenvedi el

A kormány háborúsdit játszik, a legtöbb veszteséget most is a civil lakosság szenvedi el
Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő hétfőn az Országgyűlésben az azonnali kérdések között azt firtatta, lesz-e felelőse azoknak az ügyeknek, amikor azért szenvedtek egészségkárosodást emberek, mert a veszélyhelyzeti intézkedések miatt, nem kaptak megfelelő orvosi ellátást, vagy kirakták őket a kórházakból.