Szóvivő: a baloldal meg akarja akadályozni, hogy a magyarok elmondják a véleményüket a koronavírus-járványról


2020. június 30. 11:20 | Forrás: Szabadvárosok

A baloldal meg akarja akadályozni, hogy a magyarok elmondják a véleményüket a koronavírus-járványról, és annak gazdasági vonatkozásairól – mondta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője kedden, az M1 aktuális csatornán.

Szóvivő: a baloldal meg akarja akadályozni, hogy a magyarok elmondják a véleményüket a koronavírus-járványról

Hozzátette: „önmagában komikus", hogy azok a pártok, amelyek néhány hónappal ezelőtt még diktatúrát kiáltottak Magyarországon, megpróbálják bojkottálni a demokratikus eljárást, amellyel az emberek részt vehetnének a döntéshozatalban.

Ez nem új, hiszen a migrációval kapcsolatos népszavazáskor is voltak olyan ellenzéki pártok, amelyek arra biztatták az embereket, hogy ne vegyenek részt a szavazáson – emlékeztetett a szóvivő.

A mostani nemzeti konzultáció témáit a közbeszédet meghatározó kérdéskörei adták – mondta, megjegyezve, hogy a migráció ezek közé tartozik, amit a magyar baloldal és Brüsszel is kétségbe von.

Jelenleg Magyarországgal szemben három kötelezettségszegési eljárás is folyamatban van a migrációval kapcsolatban – jegyezte meg, hozzátéve, ebből is látszik, hogy a vita aktuális.

Azzal, hogy az emberek elmondják a véleményüket, megtalálhatók azok az egyetértési pontok, amelyek alapján, ezt a vitát Brüsszelben is határozottan meg lehet vívni – jelentette ki Farkas Örs.

/ MTISzijjártó Petike a nála tíz évvel fiatalabb kisfiúkkal szeretett focizni

Cseri Tamás, a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgója lett az év játékosa az...
Szijjártó Petike a nála tíz évvel fiatalabb kisfiúkkal szeretett focizni
2020. július 06. 18:20

Több mint százezer hektáron irtják a héten a szúnyogokat

Több mint százezer hektáron, csaknem négyszázhatvan településen folyt...
2020. július 06. 13:00