Országos tisztifőorvos: az egészségügyi szolgáltatók tudják a teszteléssel kapcsolatos feladataikat


2020. június 29. 11:20 | Forrás: Szabadvárosok

Az egészségügyi szolgáltatók értik és tudják a koronavírus-teszteléssel kapcsolatos feladataikat - közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Országos tisztifőorvos: az egészségügyi szolgáltatók tudják a teszteléssel kapcsolatos feladataikat

A műsorban elhangzott: Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szerint Müller Cecília azzal fenyegeti a kórházakat, hogy ahol túl sok tesztet végeznek, ott vizsgálatot indítanak, a "felesleges" teszteket pedig ki fogják fizettetni a kórházakkal, ezért az országos tisztifőorvos lesz a személyi felelős, ha valaki azért hal meg, mert a kórházak nem tesztelték.

Müller Cecília erre reagálva azt mondta, hogy a képviselő a megfelelő információk hiányában fogalmazta meg véleményét, szó sincs arról, hogy csökkentenék a tesztek számát.

Ugyan nem szükséges minden beavatkozás előtt elvégezni a tesztet, de gyanú esetén a kezelőorvosnak tesztelnie kell a beteget. A gyanút a kezelőorvos ítéli meg, nemcsak azokról van szó, akiknek tüneteik vannak vagy külföldön jártak - hangsúlyozta.

Az országos tisztifőorvos beszélt arról is, hogy a járvány jelen van az országban, ezért folyamatos járványügyi éberséget és információs rendszert kell fenntartani ahhoz, hogy rögtön reagálni lehessen, ha a fertőzés itt is gócokban, nagyobb számban jelenne meg.

/MTITöbb mint százezer hektáron irtják a héten a szúnyogokat

Több mint százezer hektáron, csaknem négyszázhatvan településen folyt...
Több mint százezer hektáron irtják a héten a szúnyogokat
2020. július 06. 13:00

Ki gyalázott meg egy keresztény templomot Magyarországon?

„Feladta magát a rendőrségen az a nő, aki pénteken vörös festékkel ön...
2020. július 06. 10:00