Nincs olyan koronavírus-járvány, hogy Bakondi ne rettegjen a migránsok miatt


2020. március 25. 11:40 | Forrás: Szabadvárosok

A migránsok folyamatosan megpróbálnak áttörni a török-görög határon, ezért állóháború alakult ki ott – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel, az M1 aktuális csatornán.

Nincs olyan koronavírus-járvány, hogy Bakondi ne rettegjen a migránsok miatt

Bakondi György közölte, a görög szigeteken több mint 42 ezer illegális bevándorló jelent meg, akiket a helyi kormány vissza akar toloncolni, de jelenleg sokukat szállítják át a szárazföldi zárt táborokba.

A balkáni útvonalon lévő országok szigorú intézkedéseket hoztak: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Észak-Macedónia, Szerbia és Horvátország is folytatja a védelmi tevékenységet. Ezekben az országokban körülbelül 120-130 ezer migráns lehet, akiket igyekeznek zárt táborokban elhelyezni, és a koronavírus-járvány miatt a szűrésüket is megoldani – tette hozzá.

Elmondta azt is, Szerbia jelentős biztonsági intézkedésekbe kezdett a hadsereg bevetésével; folyamatosan elszállítják a migránsokat a magyar-szerb határról. Ezért jelentősen csökkent a határsértők és az embercsempészek aktivitása.

„Vagyis azt láthatjuk, hogy a koronavírus miatti szigorítások okán, lehetséges és sikeres az államhatárok lezárása valamennyi állam szempontjából. Ez tulajdonképpen politikai akarat kérdése" – fogalmazott Bakondi György.

Hozzátette, Magyarország továbbra is szigorú határőrizetet folytat mind a szerb, mind pedig a román határszakaszon, amiben jelentős létszámban vesz részt a Magyar Honvédség.

/ MTIAdd tovább! címmel karitatív akciót indított a fővárosi MSZP

 Add tovább! címmel akciót indított a fővárosi MSZP, hogy a koronavír...
Add tovább! címmel karitatív akciót indított a fővárosi MSZP
2020. május 29. 14:20

Hableány-tragédia - hajós megemlékezés Budapesten

A Hableány tragédiájára, a 28 áldozatot követelő dunai hajóbaleset ál...
2020. május 29. 13:20