Gulyás: a költségvetésben rendelkezésre állnak a források a védekezésre


2020. március 26. 13:20 | Forrás: Szabadvárosok

Több százmilliárd forintos költsége lesz a koronavírus-járvány elleni védekezésnek. Ezek a források a költségvetésben rendelkezésre állnak – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, online sajtótájékoztatóján.

Gulyás: a költségvetésben rendelkezésre állnak a források a védekezésre

A tárcavezető kiemelte: a kormány minden olyan intézkedést, amelyet a környező országok is megtettek, lényegesen előbb hozott meg, mint a többiek, ezért a fertőzés mértéke jóval kisebb, mint Európa legtöbb országában. Remélhetőleg a fertőzés terjedésének üteme továbbra is lassúbb marad, de az elkövetkező napokban, hetekben ugrásszerűen nőhet a fertőzöttek száma – közölte: Hozzátette: ugyanakkor minden feltétel adott, hogy kontroll alatt tarthassák a járványt. Az egészségügyi ellátórendszer felkészült a lehető legtöbb beteg fogadására.

Gulyás Gergely kitért rá: csütörtökön videokonferencia keretében egyeztetnek az EU állam- és kormányfői. A koronavírus-járvány elleni védekezésben a Brüsszel által ismertetett tervek Magyarországnak a legkevésbé kedvezőek, mert nem pluszforrásokat irányoz elő, hanem már létező pályázati források lehívását könnyíti meg. Márpedig Magyarország a legjobb pályázók között van, már csaknem az egészét lekötötte a forrásoknak – mondta.

/MTIAdd tovább! címmel karitatív akciót indított a fővárosi MSZP

 Add tovább! címmel akciót indított a fővárosi MSZP, hogy a koronavír...
Add tovább! címmel karitatív akciót indított a fővárosi MSZP
2020. május 29. 14:20

Hableány-tragédia - hajós megemlékezés Budapesten

A Hableány tragédiájára, a 28 áldozatot követelő dunai hajóbaleset ál...
2020. május 29. 13:20